Notice: Undefined index: reviewings in /home/www/pelgrim_opencart/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_product_product.php on line 368 Vergeet geen van Zijn weldaden G. Roos - Boekhandel De Pelgrim 9789402903867
  • Vergeet geen van Zijn weldaden - G. Roos 9789402903867

Vergeet geen van Zijn weldaden van G. Roos

175 jaar Gereformeerde Gemeente Moerkapelle

De Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle bestaat in 2017 175 jaar. Dit jubileumboek begint met de tijd dat er nog geen dorp en kerk was. In de zestiende eeuw verrees een kapel 'op moer'. Pas toen de Moerkapelse gemeente in 1655 zelfstandig werd - los van Zevenhuizen - bouwde het volk een echte kerk. Die kwam in 1667 gereed.

Tijdens de Afscheiding van 1834 bleef het rustig in Moerkapelle. Sommige inwoners van Moerkapelle luisterden echter wel graag naar de bevindelijke preken van ds. L.G.C. Ledeboer uit het nabijgelegen Benthuizen. Het was dan ook niet de Afscheiding, maar de schorsing en afzetting vand s. Ledeboer die leidde tot de geboorte van de latere Gereformeerde Gemeente te Moerkapelle.

Dit jubileumboek bevat niet slechts een droge opsomming van aan notulen ontleende feiten. Het is een lees- en kijkboek geworden dat gaat over mensen. Het beschrijft en toont hoe het gezelschapsleven zich van lieverlee transformeerde tot een geïnstitutionaliseerde wijze van kerkelijk samenleven. Het laat bovendien iets zien van het geestelijk leven van het voorgeslacht. Ook dat waren mensen met fouten. Tegelijk kwam in verder leven de tere Godsvreze openbaar.

Nog geen beoordelingen voor dit product

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Vergeet geen van Zijn weldaden - G. Roos

  • € 39,95Gerelateerde producten

Broeders bijeen - W.B. Kranendonk

Broeders bijeen - W.B. Kranendonk

Broeders bijeen van W.B. Kranendonk De Generale Synodes van de Gereformeerde Gemeenten De Generale..

€ 39,95

Tags: Vergeet geen van Zijn weldaden, G. Roos